ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

impuls

nom masculí
Terminologicitat: 0,699
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 105

No pel que s'ha descobert, no pel que s'ha dit té importancia la Glíptica, sinó pel que's descobrirà i per l'impuls que han de rebre els estudis d'orígens ètnics, els quals estudis contribuiràn indubtablement a tenir una visió més clara de l'Etnografía animal.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 105

Han estat tantes les manifestacions de la vida catalana que reberen l'impuls del gran polític; sabé convertir de tal manera les nostres esperances nacionalistes en realitats, el romanticisme en possessió, que difícilment es trobaria cap català la vida del qual no hagi estat influïda pel pas d'En Prat de la Riba.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 105

Quedarien inclosos així, sota el nom de «metropatia hemorràgica», únicament els casos en què l'úter sagna per se o per sofrir un impuls derivat de l'ovari.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 105

Dos factors entren aquí en joc: d'una part, una mucosa uterina envellida, assecada, escleròtica que obeeix malament als impulsos que de l'ovari periòdicament deriven per mecanisme endocrí; per altra, les postes ovàriques toquen a sa fi, les escurrialles de la funció engendradora no són pas la mateixa cosa que fou aquesta en el període de plena puixança genital, quan el mecanisme d'ovulació d'un ovari jove i sà tan fàcilment despertava i acreixia sota sa influència l'empenta proliferant i secretora de les cèl·lules teca-luteïniques emmagatzemades en el teixit conjuntiu perifol·licular i que servaven plenament encara tota la vivor anexa a les cèl·lules de l'embrió.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons