ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

impuresa

nom femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 29

En el cas de circulació, l’electròlit neteja la cel·la d’impureses, arrossega l’aigua produïda a la reacció i fa també la funció de refrigerant.
Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 29

La seva tolerància a les impureses fa que sigui una pila especialment atractiva en combinació amb les plantes de gasificació del carbó (hom pot emprar la calor alliberada durant el procés).
Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 29

També ho és a l’hora de comparar els resultats obtinguts en diferents laboratoris o el resultat d’un laboratori amb un valor de referència (com per exemple el contingut d’un analit en un material de referència certificat o el límit màxim d’una impuresa permès en un material).
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 29

Una altra modificació recent és la substitució del NaCl per Na2SO4, ja que el bromur que porta la sal com a impuresa pot donar, en presència de clor, l’àcid HOBr i formar DBP bromats.
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 29

Al llarg dels mesos següents, Orfila també va desenvolupar una intensa recerca per tal de resoldre els problemes plantejats per l’ambigüitat de les taques obtingudes amb l’aparell de Marsh, les impureses dels reactius, la possible presència de terrenys arsenicals als cementiris i altres qüestions problemàtiques esmentades abans.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons