ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

kcal

nom masculí
Terminologicitat: 0.953




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 9

Uns 30 g de matèria grassa signifiquen una aportació similar i, amb 270 kcal per dia, correspon al 13,5 % de l'aportació energètica en una dieta de 2.000 kcal.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 9

Per a equilibrar l'aportació de determinats nutrients, cal consultar les dades en la segona cara de la fitxa, on es troben les aportacions nutricionals per a porcions de 100 g o de 100 kcal.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

S'estableixen limitacions pel que fa a energia (< 750 kcal per un plat complet o < 400 kcal si forma part d'un menú), greix total (< 30 % de l'energia), greixos saturats i transformats (< 4,5 g per ració), sucres afegits (< 10 % de l'energia), fibra (> 3 g per ració) i sodi (< 200 mg / 100 g), entre altres.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

El seu poder calorífic inferior (PCI) és de l’ordre de 5.500 kcal/m3, valor del qual es dedueix que l’energia que es pot obtenir a partir de 10 m3 de biogàs equival a l’obtinguda amb 6-7 m3 de gas natural.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

— El cos humà només és capaç d'obtenir energia d'aquests tres principis immediats (i de l'etanol); per tant, el fet de trobar-se aquests en quantitats tan petites dóna com a resultat una beguda amb una aportació calòrica molt baixa, entre 1 i 3 kcal per 100 ml, segons la font bibliogràfica.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

L’OMS recomana un consum de 2.700 kcal i 50 g de proteïnes per persona/dia, però això sols seria possible demà (especialment el consum del 50 % de proteïna animal per a vuit o deu mil milions de persones) si la base de l'alimentació fóra el gra, i no si augmenta el nombre de consumidors d'aliments de segona i tercera gamma.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons