ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

lactosa

nom femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 6

En definitiva, a escala microscòpica, la llet de l’altra banda del mirall que Alícia dubtava de donar al seu gatet contenia els enantiòmers no naturals de la lactosa, de diverses proteïnes, etc., i probablement no li hauria anat gens bé al pobre animal!
Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 6

Em van cridar l’atenció les llets i els preparats làctics, amb greix, amb mig greix, sense greix, amb calci, amb calci natural, amb calci de la llet, amb magnesi, amb àcids omega-3, sense greix animal i amb greix vegetal, sense lactosa, amb suc de taronja.
Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 6

De compostos anunciats n’hi havia molts: àcid fòlic, fructosa, sacarosa, lecitina, lactosa...
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 6

Pendergrast aventura que en invertir les molècules de lactosa el gust ha de canviar.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 6

Tot i que resulta suggeridora la relació entre la quiralitat molecular i l’obra de Carroll, no és la lactosa el millor exemple de com varien les propietats d’una molècula quan es reflecteix en un mirall.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1920)
Freqüència: 28

Rentat així, i comprovat que el líquid darrer no conté ja lactosa, es dilueix fins a 300 c. c. amb aigua destil·lada, afegint després sosa fins a reacció dèbilment alcalina.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1933)
Freqüència: 28

Ens dirigírem al mètode de Müller (1) que ja havia estat objecte d'estudi en aquest mateix Institut de Fisiologia de Barcelona, i després de diverses experiències de comprovació (primera setmana de novembre del 1932), arribàrem a obtenir dobles determinacions bones, i amb errors del 2 al 6 per 100 solament respecte a les xifres teòriques calculades per a diversos cossos (lactosa, àcid oxàlic).
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1933)
Freqüència: 28

La primera cosa, però, que ens cridà l'atenció ben aviat fou com, malgrat treballar exactament en les mateixes condicions que ho havíem fet per a les determinacions de lactosa i àcid oxàlic, o sigui en aquelles que se'ns havien demostrat bones — i que eren exactament les recomanades per Müller —, les xifres de nitrogen obtingudes en el líquid al final de l'experiència, eren massa baixes pel que era d'esperar del règim seguit pels malalts, clínicament amb aparell renal sà.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1933)
Freqüència: 28

(Exemple: el 16 de maç del 1933 l'oxigen absent calculat d'una solució d'àcid oxàlic era 369 mgr., i se'n trobaren 350; per a una solució de lactosa calculada en 21'06 mgr., se'n trobaren 20'7.).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons