A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
linoleicnom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 10 El greix ingerit per aquest grup de població mostrava una elevada proporció d'àcids grassos de tipus omega-3 (fonamentalment, àcid eicosapentaenoic [C20:5 ?-3]) i un baix contingut en àcids grassos de tipus omega-6 (bàsicament, àcid linoleic [C18:2 ?-6]). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 10 Amb la dieta habitual, la major part dels eicosanoids procedeix de l'àcid araquidònic (C20:4 ?-6), derivat, al seu torn, de l'àcid linoleic ingerit amb els aliments. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 10 Ladisponibilitat d'àcid araquidònic està pràcticament assegurada, atesa la gran abundància del precursor de la sèrie, l'àcid linoleic (omega-6), en la dieta de la majoria de les dones del món occidental. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 10 Agafant com a exemple l'artritis reumatoide, s'han observat signes evidents de millora clínica, encara que modestos, quan se suplementa la dieta amb oli de peix i, a la vegada, es redueix la ingesta d'àcids grassos poliinsaturats de tipus omega-6 (bàsicament, l'àcid linoleic present en gran abundància a l'oli de girasol, de blat de moro, etc.). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 10 Quant a la composició, els AG majoritaris són l'oleic, el palmític i el linoleic. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 10 Amb relació al percentatge d'àcids grassos de l'ou sencer comestible, un 3 % són AGS, un 4 % són AGMI i un 2 % són AGPI (un 1,3 % del qual es troba constituït per àcid linoleic essencial). |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons