A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
lletnom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 29 Cap a aquesta direcció s’està orientant ara la recerca, ja que fins ara les amines biògenes i les poliamines han estat més estudiades en productes d’origen animal i en begudes alcohòliques que en productes vegetals, i encara hi ha molts aspectes a profunditzar, tant en el coneixement dels aliments i el seu paper en la dieta de persones sanes i malaltes (les poliamines poden tenir un paper significatiu en l’alimentació dels nadons —la llet de vaca en conté moltes menys que la llet de dona—i dels malalts cancerosos —que han de controlar la seva ingestió de poliamines—), com en el disseny de possibles aliments funcionals. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 29 Emulsió d'alls i ametlles tendres En un cassó, bulliu la llet amb les ametlles (prèviament se n'hauran reservat unes quantes per al muntatge) i la dent d'all. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 29 La nevera serveix per a la conservació de productes frescos (carns, peixos, hortalisses, etc.) i productes envasats que han estat encetats (per exemple, llet, sucs, etc.). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 29 De fet, per a una part important dels entrevistats no és un producte especialment fràgil i s'associen més riscs a la llet i els derivats lactis, en part, per la compra de llet crua en el país d'origen. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 29 En aquests casos, l'olor i el sabor són els indicadors clau per identificar llet en mal estat, mentre que per al iogurt el referent és la data de caducitat. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 29 En canvi, en el cas dels formatges, s'ha detectat la circulació de formatges d'elaboració casolana entre els informadors, sense que aquest fet desperti precaucions estrictes des d'un punt de vista de la seguretat alimentària, fins i tot quan se suposa que una part d'aquests formatges pot haver estat elaborada amb llet crua. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 29 A començaments del segle XX, la pasteurització «elèctrica» de la llet es va aconseguir passant llet entre plaques paral·leles amb una diferència de voltatge entre elles, i sis estats als Estats Units tenien pasteuritzadors comercials elèctrics operatius. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 29 Els mètodes utilitzats han consistit primer a analitzar el pes de cada segment dins del sector lacti, escollint-ne tres dels més importants (llet, iogurt i postres làcties) per a la realització de l'estudi més detallat, ja que sumen per damunt del 65 % del total de la producció. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 29 S’ha mesurat, a la vegada, la significació dels diferents canals —alimentació (el 83 % de les vendes de iogurt i postres i el 87,5 % de les vendes de llet), HORECA, etc.— a cada segment, així com la influència de l’alimentació moderna dins de l’alimentació. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons