ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

llinosa

nom femení
Terminologicitat: 0.996




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 9

Els àcids grassos omega-3 es troben en una proporció destacada a les fulles verdes, a les nous i a les llavors de soja; d’una manera marcada, a les llavors de llinosa, i molt especialment a les plantes que creixen en medis aquàtics de temperatura relativament baixa.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

Els AGPI omega-3 de CML (EPA i DHA) són els que tenen més interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l'obtenció d'aliments enriquits per als humans.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

L'estudi fa especial atenció als àcids de la família omega-3, utilitzant farina de llinosa o oli de peix en els pinsos.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

És per aquest motiu que nombrosos autors han treballat en la modificació del contingut d'AGPI omega-3 de la carn de pollastre i dels ous, i per això han utilitzat diferents fonts d'enriquiment: - La llinosa, tant sencera, mòlta, com en forma d'oli, és la principal font vegetal d'AGPI omega-3.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

En conseqüència, els teixits dels animals alimentats amb llinosa presenten una baixa proporció en els esmentats AGPI de CML.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

En canvi, amb la utilització d'oli de llinosa o colza, rics en LNA, s'aconsegueix incrementar de manera significativa els nivells d'aquest AG a la carn i als ous, però en molta menor mesura dels d'AGPI omega3 de més de 20 àtoms de carboni (figura 3).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 9

D'aquesta manera, les quantitats establertes de LNA i EPA+DHA es poden obtenir amb la suplementació de llinosa i/o peix, respectivament.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons