A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
llinosanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 9 Els àcids grassos omega-3 es troben en una proporció destacada a les fulles verdes, a les nous i a les llavors de soja; d’una manera marcada, a les llavors de llinosa, i molt especialment a les plantes que creixen en medis aquàtics de temperatura relativament baixa. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 Els AGPI omega-3 de CML (EPA i DHA) són els que tenen més interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l'obtenció d'aliments enriquits per als humans. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 L'estudi fa especial atenció als àcids de la família omega-3, utilitzant farina de llinosa o oli de peix en els pinsos. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 És per aquest motiu que nombrosos autors han treballat en la modificació del contingut d'AGPI omega-3 de la carn de pollastre i dels ous, i per això han utilitzat diferents fonts d'enriquiment: - La llinosa, tant sencera, mòlta, com en forma d'oli, és la principal font vegetal d'AGPI omega-3. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 En conseqüència, els teixits dels animals alimentats amb llinosa presenten una baixa proporció en els esmentats AGPI de CML. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 En canvi, amb la utilització d'oli de llinosa o colza, rics en LNA, s'aconsegueix incrementar de manera significativa els nivells d'aquest AG a la carn i als ous, però en molta menor mesura dels d'AGPI omega3 de més de 20 àtoms de carboni (figura 3). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 9 D'aquesta manera, les quantitats establertes de LNA i EPA+DHA es poden obtenir amb la suplementació de llinosa i/o peix, respectivament. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons