ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

magnetita

nom femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 7

Quan les forces que uneixen les entitats discretes són d’origen iònic o metàl·lic les espècies finals formades seran els clàssics imants de tipus iònic (ferrites, magnetita, etc.) o metàl·lics (Co, Fe, aliatges, etc.).
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 7

En la pedra imant (Fe3O4) o magnetita, per exemple, la naturalesa ha ajuntat ions FeIII i FeII dins d’un empaquetament d’ions O2-(oxo) i ho ha fet de tal manera que els moments magnètics de cada ió ferro se sumen fins i tot a temperatura ambient, i fan que presenti un elevat moment magnètic total que li dóna les característiques d’imant.
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 7

Dit amb altres paraules, en la magnetita es consideren ions ferro (II i III) aïllats i envoltats d’ions oxo de manera tridimensional infinita; en un imant molecular s’ha de sintetitzar prèviament una espècie discreta o de baixa dimensionalitat i enllaçar-la amb les altres entitats mitjançant unions de Van der Waals (Tc molt baixa), enllaços d’hidrogen (Tc baixa) o altres tipus d’enllaços més forts (covalents).
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 7

Això vol dir que el vector magnetització, una vegada eliminat el camp magnètic extern que l’ha orientat paral·lelament al camp, resta estable durant un cert temps (com si fos un imant clàssic, magnetita, per exemple).
Revista de la Societat Catalana de Química (2005)
Freqüència: 7

Així, s’ha vist que l’òxid de ferro forma cristalls quasi esfèrics de magnetita quan es troba confinat dins de vesícules de lípids, mentre que sense aquestes creix com a goethita i en forma d’agulles, dos tipus de creixement que es troben en els bacteris magnetotàctics i en les dents de pegellides, respectivament.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons