ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

malaltia infecciosa

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0,423
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 35

Forçosament en un i altre cas deu ésser present el germe de la sífilis, ja que són contagiants i ja que corren una marxa ben definida, cíclica, per més detalls, com totes les malaltíes infeccioses locals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 35

En les malaltíes infeccioses, d'una manera general, està augmentat el percentatge de les primeres classes i disminuit el de les darreres, l'esquema d'Arneth està, com diu l'autor, desviat cap a l'esquerra; l'autor no ha descrit desviacions cap a la dreta (augment de les darreres classes) a no ésser una molt lleugera al corregir-se la desviació cap a l'esquerra en els convalescents de malaltíes infectives, i que no passa d'ésser momentania.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 35

Fins ara, degut potser a què aquest estudi s'ha limitat quasi bé tan sols a l'estat de salut i a les malaltíes infeccioses, s'han descrit desviacions de l'esquema neutròfil quasi exclussivament cap a l'esquerra, i tan sols a aquestes desviacions es refereixen les consideracions teòriques que funda Arneth en els fets observats per ell i amb els quals vol explicar-les.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons