ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

manovella

nom femení
Terminologicitat: 0
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2008)
Freqüència: 3

Cada pistó es troba unit a una tija en cremallera que engrana un pinyó mogut d’esquerra a dreta i de dreta a esquerra per mitjà d’una manovella.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 3

Va ser aquest un artilugi molt enginyós, tot ell articulat i dotat de mecanismes de rodes sens fi de tal manera que mitjançant una manovella s’aconseguia fer moure els astres del sistema solar en les seves òrbites, incloent-hi satèl·lits i cometes.
Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica (2009)
Freqüència: 3

L’esfera copernicana D’altra banda, el seu interès per l’astronomia l’havia dut a construir rellotges de sol, com algun que encara es conserva a Noguer de Segueró i que data del 1832 (Pozo, 1990: 72), però, i sobretot, Safont va gaudir de molt de renom arrel de fer construir i pagar les despeses d’una esfera copernicana, tota ella articulada i dotada de mecanismes de rodes sens fi de tal manera que mitjançant una manovella s’aconseguia fer moure els astres del sistema solar en les seves òrbites, incloent-hi satèl·lits i cometes.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons