A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
massanom femení |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Això fa que bastants alumnes s’adonin que si es pesa una mostra, s’escalfa fort i, un cop freda, es torna a pesar, la pèrdua de massa serà la massa de gas. |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Canviarà la massa de la petxina un cop escalfada fortament? |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Deixar refredar i tornar a pesar, per assegurar-se que ja no hi ha més pèrdua de massa, en cas contrari, caldrà repetir l’operació una altra vegada. |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Això condiciona la massa inicial de la mostra que hem d’agafar. |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Si volem obtenir entorn dels 50 cm3 de gas, amb quina massa de carbonat de calci és convenient treballar? |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Uns quants alumnes calculen, mitjançant una "regla de tres", que la massa ha de ser tan petita com de l’ordre d’uns 0,2 g (hi ha qui necessita ser informat que 1 litre correspon a 1.000 cm3). |
Educació Química - EduQ (2008) Freqüència: 113 Si seguim l’alternativa 1 (escalfar fortament), necessitarem tenir una massa més gran, en cas contrari, les balances de què disposem no marcarien la diferència de pes. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 La massa de l'einkorn consisteix en un gluten tou però panificable. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 La massa és molt enganxosa i té tendència a fluir durant el procés de fornejar-la (semblant a la massa d'arròs). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 L'einkorn necessita una pujada de la massa més llarga per tal d'estabilitzar-se, però presenta una bona capacitat i tolerància de fermentació. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 El processament amb fermentació retardada proporciona millores considerables en termes d'estructura de la molla (no s'ulla), d'estructura del porus oberta, de frescor més llarga i d'unes millors humitat i estabilitat de la massa. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 Durant aquest procés d'agregació, el líquid de suspensió de la farina i l'aigua canvien el seu estat d'agregació a una massa altament viscosa i elàstica. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 Un procés de pastat continu condueix a un sobrepastat de la massa (reodestrucció) i l'estructura de la massa canvia cap a una estructura lleugera (caiguda sobtada de la corba de progressió). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 La farina és un polielectròliti, per tant, es pot assumir que la qualitat de la massa pot estar relacionada amb les interaccions iòniques. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 La massa que s'obté s'introdueix a les tripes, o bé en motllos o en pots, i es cou per segona vegada a 80º C, com mínim. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 Durant el procés de picat de la massa, entre els –3 i els 5º C, cal afegir-hi solament sal comuna o sal nitrificada, o bé sal més nitrat, entre un 1 i un 2 % de sucre de canya o d'altres tipus de sucre, així com espècies i sovint cultius microbians (estàrters). |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 28 La majoria dels microorganismes que viuen a l'aigua s'acumula i adhereix als sediments del fons dels reservoris i es mobilitza per arrossegament o per moviments de la massa d'aigua, que els fa pujar i envair la massa. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 125 Aquests valors s’obtenen a partir de l’abundància dels elements químics en el Sol, ja que en aquest es concentra més del 99,9 % de la massa inicial de la nebulosa solar, i de l’estudi espectroscòpic d’altres nebuloses de la nostra galàxia. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 125 A partir d’aquest valor, s’ha deduït la massa i la concentració de contaminant en les diferents fases del sistema ambiental considerat. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 125 FIGURA 3. Distribució de l’HCB entre els compartiments del sistema ambiental a l’equilibri: a) en massa b) en concentració. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 125 A partir de la fugacitat, hom pot avaluar la massa i la concentració de contaminant en els diferents compartiments del sistema ambiental. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 125 Dalton es va isolar de tots els altres atomistes quan va afirmar que els àtoms diferien entre si tan sols per la seva massa. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons