ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

mercat

nom masculí
Terminologicitat: 0.606




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 34

A hores d'ara, en canvi, tothom és molt més conscient que són «les forces del mercat» (és a dir, els qui poden especular amb els preus) els únics responsables d'aquest joc, que està arruïnant tantes empreses.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 34

Tenim tendència a pensar que estem sotmesos als interessos de les grans corporacions multinacionals—i és així—, però no ens adonem del que passa al voltant nostre, ja que no és el preu de la farina el que ha pujat descontroladament —ha seguit relativament paral·lel al preu del blat—, sinó que la diferència afegida prové de l’elaboració, la venda i les altres manipulacions del pa, i, pertant, les diferències, en aquest cas, s’originen entre actors del nostre mateix entorn, un dels quals, el pagès, té els preus controlats per les forces del mercat internacional, l’altre té la capacitat d’encarir el seu producte molt més que el que correspondria per l’encariment general del cost de la vida, i el tercer, que som els consumidors, paguem conformats.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

L'AE com a substitut dels àcids grassos trans (AGT) L'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat en la composició dels quals hi hagi presència d'AGT [11].




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

Malgrat que la ingesta actual d'AE no sembla que exerceixi efectes negatius sobre la salut i tenint en compte que l'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat, no sembla prudent el fet de promoure un augment notable del consum d'AE per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i perquè no existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

No obstant això, no és fàcil de trobar emmer, i sobretot farina d'emmer, al mercat, de manera que o bé es busquen agricultors especialitzats, o bé el forner s'ha de moldre la farina ell mateix.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

El 1957, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos varen signar el Tractat de Roma, mitjançant el qual es constitueix la Comunitat Econòmica Europea, llavors més coneguda com a Mercat Comú, tot establint les bases del que avui, després de recórrer un llarg camí, és la Unió Europea.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

Va ser el 1986 quan, amb la signatura de l'Acta Única Europea, es va engegar la lliure circulació de persones, mercaderies i serveis entre els estats membres (mercat Únic); el 1992, amb la signatura del Tractat de Maastricht, la Unió Europea es va reorganitzar políticament.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

Les crisis o els episodis mediàtics no agraden ni a les empreses ni a les administracions públiques, perquè provoquen situacions que freguen l'histerisme col·lectiu i que poden perjudicar molt a gent, raó per la qual se'n procura reduir l'impacte i la difusió, tot atenent les incidències del mercat amb discreció, eficàcia i informació correcta.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 34

La marca blanca, en general, no inverteix en desenvolupament, que és allò que afavoreix l'individu i la societat, sinó que tan sols copia allò que ja es ven seguint la demanda del mercat, i aquí és on les empreses tenen l'opció d'aplicar iniciatives innovadores (nous tipus d'aliments, de formats, de tecnologies, identificació de garantia, etc.) que permetin aconseguir la fidelitat dels consumidors, tant pel que fa a la qualitat com al cost corresponent.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons