ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

microorganisme

nom masculí
Terminologicitat: 0.958




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 7

Per definició, un indicador microbià és un tipus de microorganisme que amb la seva presència ens evidencia que l'aigua està contaminada amb material fecal d'humans o d'animals de sang calenta.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 7

Vibrio parahaemolyticus és un microorganisme que pot trobar-se en productes alimentaris d'origen marí.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 7

Tot i així, aquest microorganisme ha estat trobat en una gran quantitat d'ambients aquàtics.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 7

S'ha comprovat que el fet d'emmagatzemar congelat un aliment que contingui aquest microorganisme pot aturar i disminuir el seu creixement, però pot sobreviure durant set setmanes a una temperatura de –18 ºC.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 7

Per aquest motiu, la FAO compta amb un seguit de directrius o guies específiques a tenir en compte per tal de minimitzar l'efecte d'aquest microorganisme en el consum d'aliments d'origen marí (Su i Liu, 2007), així com també amb una possible estratègia de gestió de riscos per al seu control.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 7

Per tal d'obtenir un creixement de Vibrio parahaemolyticus CECT 511, es va preparar un medi líquid específic per al creixement d'aquest microorganisme amb 5 g d'extracte de carn, 10 g de peptona i 30 g de NaCl, afegits a 1000 mL d'aigua destil·lada.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 10

El tema és de gran actualitat atesa la coneguda contravèrsia que implica la modificació genètica de microorganismes, plantes i animals per tal d’obtenir les seves variants transgèniques que serveixin per al consum humà i animal.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 10

La majoria de les pàtines estan colonitzades per microorganismes, des de bacteris fins a fongs i algues, segons les condicions ambientals i/o microambientals a què estiguin sotmeses.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 10

La presència de microorganismes sobre les superfícies de la roca (incloent-hi les pàtines) ha estat llargament documentada (Del Monte, 1990; Diakumaku et al. 1994, 1995; Krumbein i Jens, 1981; Krumbein i Urzì, 1993; Garcia-Vallès et al., 1996a i b, 1997a i b; Urzì i Realini, 1998), com també la capacitat mineralitzadora en cultius de laboratori de molts d’aquests microorganismes aïllats de les mostres estudiades (Urzì et al., 1997, 1999; Garcia-Vallès et al., 2000).




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 10

Per tant, sense que això signifiqui que les pàtines tenen un origen biològic exclusiu, queda almenys demostrada la capacitat dels microorganismes per produir els minerals que trobem a les pàtines.




Revista de la Societat Catalana de Química (2001)
Freqüència: 10

D’altra banda, les pàtines i les superfícies de les roques són colonitzades per microorganismes, la capacitat biomineralitzadora dels quals ha quedat clarament demostrada.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons