A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
microorganismenom masculí |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 7 Per definició, un indicador microbià és un tipus de microorganisme que amb la seva presència ens evidencia que l'aigua està contaminada amb material fecal d'humans o d'animals de sang calenta. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 7 Vibrio parahaemolyticus és un microorganisme que pot trobar-se en productes alimentaris d'origen marí. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 7 Tot i així, aquest microorganisme ha estat trobat en una gran quantitat d'ambients aquàtics. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 7 S'ha comprovat que el fet d'emmagatzemar congelat un aliment que contingui aquest microorganisme pot aturar i disminuir el seu creixement, però pot sobreviure durant set setmanes a una temperatura de –18 ºC. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 7 Per aquest motiu, la FAO compta amb un seguit de directrius o guies específiques a tenir en compte per tal de minimitzar l'efecte d'aquest microorganisme en el consum d'aliments d'origen marí (Su i Liu, 2007), així com també amb una possible estratègia de gestió de riscos per al seu control. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 7 Per tal d'obtenir un creixement de Vibrio parahaemolyticus CECT 511, es va preparar un medi líquid específic per al creixement d'aquest microorganisme amb 5 g d'extracte de carn, 10 g de peptona i 30 g de NaCl, afegits a 1000 mL d'aigua destil·lada. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2000) Freqüència: 10 El tema és de gran actualitat atesa la coneguda contravèrsia que implica la modificació genètica de microorganismes, plantes i animals per tal d’obtenir les seves variants transgèniques que serveixin per al consum humà i animal. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2001) Freqüència: 10 La majoria de les pàtines estan colonitzades per microorganismes, des de bacteris fins a fongs i algues, segons les condicions ambientals i/o microambientals a què estiguin sotmeses. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2001) Freqüència: 10 La presència de microorganismes sobre les superfícies de la roca (incloent-hi les pàtines) ha estat llargament documentada (Del Monte, 1990; Diakumaku et al. 1994, 1995; Krumbein i Jens, 1981; Krumbein i Urzì, 1993; Garcia-Vallès et al., 1996a i b, 1997a i b; Urzì i Realini, 1998), com també la capacitat mineralitzadora en cultius de laboratori de molts d’aquests microorganismes aïllats de les mostres estudiades (Urzì et al., 1997, 1999; Garcia-Vallès et al., 2000). |
Revista de la Societat Catalana de Química (2001) Freqüència: 10 Per tant, sense que això signifiqui que les pàtines tenen un origen biològic exclusiu, queda almenys demostrada la capacitat dels microorganismes per produir els minerals que trobem a les pàtines. |
Revista de la Societat Catalana de Química (2001) Freqüència: 10 D’altra banda, les pàtines i les superfícies de les roques són colonitzades per microorganismes, la capacitat biomineralitzadora dels quals ha quedat clarament demostrada. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons