ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

nervi olfactori

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,848
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1982)
Freqüència: 4

El nervi olfactori i les fibres de l'estrat fibril·lar tenen unes característiques estructurals ben definides: l'axoplasma és especialment electrodens a la zona terminal i preterminal, a causa de la marcada granularitat.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1982)
Freqüència: 4

Els darrers estudis ultrastructurals divideixen la capa glomerular en tres regions: a) Regió intraglomerular, amb els àxons del nervi olfactori. b) Regió intermèdia. c) Regió periglomerular de Pinching o estrat granulós extern d'Andrés, sense àxons del nervi olfactori.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1982)
Freqüència: 4

La possibilitat de contactes que recorden les diades o sinapsis recíproques, malgrat la manca de banda sinàptica, de la plexiforme interna de la retina, entre les terminals del nervi olfactori i les prolongacions de les periglomerulars reforçaria l'evidència del seu paper modulador, anàlogament a les cèl·lules horitzontals de la retina; tanmateix, ja hem dit que els treballs més acurats no confirmen l'existència de tals contactes, motiu pel qual aquesta hipòtesi té un valor purament teòric.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons