ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

nevera

nom femení
Terminologicitat: 0.858




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

La nevera serveix per a la conservació de productes frescos (carns, peixos, hortalisses, etc.) i productes envasats que han estat encetats (per exemple, llet, sucs, etc.).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

La major part dels informants deixava també els ous frescos a la nevera, però no tots: la manca d'espai, especialment en llars on diferents famílies comparteixen les neveres, és una de les raons adduïdes, però també la consideració que no és necessari refrigerar-los.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

El repartiment dels productes dins de la nevera varia en funció de l'estructura de la llar.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

La utilització de microones amb aquesta finalitat és poc habitual i també ho és el fet de descongelar el producte traslladant-lo a la nevera.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

Majoritàriament s'afirma que es deixa fora de la nevera si es pensa consumir passades unes hores: quan es prepara per dinar, es deixa per sopar, i si es prepara a la nit, pot guardar-se també per al dia següent.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

En el cas de les pastes alimentoses, consumides generalment pels nens, o bé es considera necessari consumir-les al moment o bé se'ls atribueix una conservació adequada de vint-i-quatre o quaranta-vuit hores, la qual es prefereix fer a la nevera.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

Es percep igualment que les carns cuinades poden guardar-se a la nevera, però el peix es considera un producte més fràgil.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

El lloc de conservació que majoritàriament s'empra és la nevera, però una part els deixa a temperatura ambient.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 10

Un cop cuinats, se solen consumir immediatament, però, si sobren, es conserven dins la nevera o a temperatura ambient.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 10

— Facilitar-hi l'accés: el fruiter ple sempre a la vista, fruites trossejades en un bol sobre el taulell de la cuina, a la nevera algunes fruites a punt per menjar.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons