ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

nucli central

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,774
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1931)
Freqüència: 9

En les preparacions microscòpiques apareixen formes filamentoses de b. d'Eberth amb un gran nucli central que tenyeix el colorant de Giemsa i que al mètode de Gram resta clar, donant al bacil un marcat caràcter bipolar.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1962)
Freqüència: 9

El nucli central és l'empelt posat originàriament, i correspon a la pell A, corresponent al croquis I.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1965)
Freqüència: 9

Envoltats per una càpsula compacta, existeix, per sota d'aquesta, una prima fenedura que aïlla un nucli central els caràcters del qual denoten evidents alteracions que afecten la densitat hística i la coloració.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1965)
Freqüència: 9

La càpsula, que es troba, al seu torn, revestida externament per una capa conjuntiva leptomeníngia, ofereix una intensa reacció glial amb elements de gran talla, la morfologia dels quals recorda la de la glia gegant d'Alzheimer en les seves dues varietats: uns estan proveïts d'abundant protoplasma, prolongacions radiades en forma d'estrella i nucli central poc visible; altres, en els quals el protoplasma no es pot visualitzar, mostren únicament llur nucli gran picnòtic i embotit, en forma de dos o més elements (nuclis gials nus d'Alzheimer).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons