ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

osmosi

nom femení
Terminologicitat: 1
Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 61

I per acabar, les alumnes de l’IES Baldiri Guilera del Prat de Llobregat, Alba Cuadrado i Rocio Carrasco, sota la supervisió del seu tutor de treball de recerca Emilio Lorente, expliquen els experiments realitzats per estudiar el procés d’osmosi i l’efecte de diversos factors en el procés d’osmosi inversa.
Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 61

Per a entendre el procés d’osmosi inversa hem hagut de conèixer abans el procés d‘osmosi, sobre el que hem fet una sèrie d’experiències, unes amb membranes biològiques i d’altres amb un osmòmetre, en les que es posa de manifest la pressió osmòtica.
Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 61

Per a poder entendre el procés d’osmosi inversa hem d’investigar prèviament el d’osmosi, i posteriorment estudiar les característiques i el rendiment de les membranes semipermeables, que és on es produeix el fenomen d’osmosi inversa.
Educació Química - EduQ (2009)
Freqüència: 61

Per conèixer el procés d’osmosi inversa, primer hem estudiat el procés d’osmosi, realitzant una sèrie d’experiències on es posava de manifest la pressió osmòtica.
Revista de Tecnologia (2006)
Freqüència: 3

L’experiència adquirida amb la central tèrmica de Carboneras (Almeria) i la planta dessaladora de Carboneras (osmosi inversa), de 500 MW i 40 Hm3 /any (en aquests moments la més gran d’Europa), posa de manifest la magnitud del problema.
Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 3

Aquesta concentració es pot fer amb osmosi inversa, que redueix el consum energètic i millora la qualitat organolèptica del suc, i amb altres tècniques convencionals, com ara l’evaporació, la qual, però, té la limitació del baix rang de concentració a què arriba (un 24?%).
Revista de Tecnologia (2011)
Freqüència: 3

També s’aplica osmosi inversa per a la preconcentració del xarop.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons