ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ou

nom masculí
Terminologicitat: 0.976




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

Respecte a la superfície on es trenquen els ou s, no es prenen gaire precaucions: es trenquen al plat on han de batre's o a la paella, si cal preparar un ou ferrat o una truita.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 6

Pel que fa als ous, aproximadament un 10 % de la fracció grassa (5,5 g per ou de 60 g) es troba dipositada exclusivament al rovell, de la qual un 66 % són triacilglicèrids, un 28 % són fosfolípids i un 5 % és colesterol.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 6

Així doncs, també és remarcable l'alt nivell de fosfolípids de l'ou (uns 2 g per ou), del qual destaca la presència de fosfatidilcolina o lecitina (Barroeta, 2008).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons