A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
oxidatiuadjectiu |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 Així mateix, aporten un conjunt de substàncies bioactives de gran interès per a la salut per la seva potent acció antioxidant i reguladora, raó per la qual intervenen de forma directa en l'equilibri oxidatiu, inflamatori i degeneratiu, base etiològica de la major part de les malalties cròniques prevalents en el nostre àmbit. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 D'altra banda, el procés oxidatiu dóna lloc a una reducció del valor nutritiu de la carn a causa de la destrucció d'àcids grassos, vitamines i aminoàcids. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 Tot plegat indica la necessitat de trobar un equilibri que permeti un màxim enriquiment en AGPI de la carn de pollastre amb el mínim perjudici organolèptic i oxidatiu. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 Tot això provoca un important estrès oxidatiu. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 Aquest fenomen és conegut com a dany oxidatiu, el qual és una causa important de l'envelliment, el càncer, l'aterosclerosi, els processos inflamatoris crònics i les cataractes. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 No obstant això, en determinades circumstàncies, la producció de radicals lliures pot augmentar de forma descontrolada; llavors la situació rep el nom d'estrès oxidatiu. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 L'estrès oxidatiu ocorre en els organismes que, per mala alimentació, malaltia o altres causes, perden l'equilibri entre la velocitat de producció i destrucció de radicals lliures. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 11 És en aquesta situació d'estrès oxidatiu en la qual es manifesten les lesions que produeixen els radicals lliures quan reaccionen amb lípids, proteïnes, carbohidrats i DNA, les quals poden arribar a desencadenar un dany cel·lular irreversible. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons