ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

oxidatiu

adjectiu
Terminologicitat: 0.092




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

Així mateix, aporten un conjunt de substàncies bioactives de gran interès per a la salut per la seva potent acció antioxidant i reguladora, raó per la qual intervenen de forma directa en l'equilibri oxidatiu, inflamatori i degeneratiu, base etiològica de la major part de les malalties cròniques prevalents en el nostre àmbit.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

D'altra banda, el procés oxidatiu dóna lloc a una reducció del valor nutritiu de la carn a causa de la destrucció d'àcids grassos, vitamines i aminoàcids.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

Tot plegat indica la necessitat de trobar un equilibri que permeti un màxim enriquiment en AGPI de la carn de pollastre amb el mínim perjudici organolèptic i oxidatiu.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

Tot això provoca un important estrès oxidatiu.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

Aquest fenomen és conegut com a dany oxidatiu, el qual és una causa important de l'envelliment, el càncer, l'aterosclerosi, els processos inflamatoris crònics i les cataractes.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

No obstant això, en determinades circumstàncies, la producció de radicals lliures pot augmentar de forma descontrolada; llavors la situació rep el nom d'estrès oxidatiu.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

L'estrès oxidatiu ocorre en els organismes que, per mala alimentació, malaltia o altres causes, perden l'equilibri entre la velocitat de producció i destrucció de radicals lliures.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 11

És en aquesta situació d'estrès oxidatiu en la qual es manifesten les lesions que produeixen els radicals lliures quan reaccionen amb lípids, proteïnes, carbohidrats i DNA, les quals poden arribar a desencadenar un dany cel·lular irreversible.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons