ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

oxo

nom masculí
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

En la pedra imant (Fe3O4) o magnetita, per exemple, la naturalesa ha ajuntat ions FeIII i FeII dins d’un empaquetament d’ions O2- (oxo) i ho ha fet de tal manera que els moments magnètics de cada ió ferro se sumen fins i tot a temperatura ambient, i fan que presenti un elevat moment magnètic total que li dóna les característiques d’imant.
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 3

Dit amb altres paraules, en la magnetita es consideren ions ferro (II i III) aïllats i envoltats d’ions oxo de manera tridimensional infinita; en un imant molecular s’ha de sintetitzar prèviament una espècie discreta o de baixa dimensionalitat i enllaçar-la amb les altres entitats mitjançant unions de Van der Waals (Tc molt baixa), enllaços d’hidrogen (Tc baixa) o altres tipus d’enllaços més forts (covalents).
Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 3

El procés Roelen, oxo o senzillament d’hidroformilació d’olefines, marca segurament l’inici del desenvolupament de processos en què el catalitzador es troba en la mateixa fase, generalment líquida, que els reactius i els productes.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons