ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

pancrectomia

nom femení
Terminologicitat: 0,612
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1927)
Freqüència: 12

Gley (24) ha estudiat els efectes de la pancrectomia sobre l'activitat de les suprarenals, i com que no ha trobat cap diferència en el poder vasoconstrictor de les glàndules suprarenals després de la pancrectomia, posa en dubte la interrelació sostinguda per Eppinger, Falta i Rudinger (25) entre pàncreas i suprarenals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1927)
Freqüència: 12

Kauffmann (30) sosté que la denervació total del fetge no afecta la regulació de la glucèmia en els animals diabètics per pancrectomia, encara que la faci baixar sempre en els animals normals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1927)
Freqüència: 12

Kumagai i Osato (123) assenyalen el mateix efecte amb la limfa de gossos pilocarpinitzats, que disminuiria la glucosúria en gossos amb pancrectomia parcial.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1929)
Freqüència: 12

La quantitat de teixit pancreàtic transplantat en relació a la que posseïa l'animal abans de la pancrectomia, no modifica, dintre de certs límits (dues o tres vegades més o quinze vegades menys), els efectes antidiabètics; es veu, en tot cas, una desigual velocitat en la caiguda de la glucèmia.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1930)
Freqüència: 12

Es fa l'observació en un animal sa, prenent-li, en començar la pancrectomia, un tros de múscul i una mostra de sang.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1931)
Freqüència: 12

Malgrat tot, Ciminata (2) ha publicat experiències de les quals dedueix que la denervació d'ambdues suprarenals produeix, en el gos, la desaparició del síndrome diabètic causat per la pancrectomia total.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1931)
Freqüència: 12

Així, doncs, en dues experiències, massa incompletes per a justificar conclusions definitives, però que són el començament d'una sèrie experimental en curs, no s'ha pogut apreciar la més petita influència de la denervació suprarenal bilateral sobre la diabetis greu per pancrectomia total, anterior o posterior a la denervació, ni sobre la diabetis benigna per pancrectomia parcial anterior a la denervació.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons