ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

paremiologia

nom femení
Terminologicitat: 0.816
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 4

Som també graminívors segons la parla popular? Per mitjà de la paremiologia quantitativa, és a dir, de la categorització i quantificació sistemàtica dels proverbis es demostra que el nostre llenguatge conté un nombre dominant d'expressions populars referides als cereals i especialment al pa.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 4

Som principalment graminívors també segons la parla popular? La resposta l'haurem de cercar en la paremiologia quantitativa, és a dir, en la categorització i quantificació sistemàtica dels proverbis.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 4

DISCUSSIÓ La paremiologia quantitativa mostra d'una banda que el saber popular coincideix raonablement bé amb la composició dietètica de la cuina mediterrània catalana; d'altra banda, confirma la intuïció inicial segons la qual el nostre llenguatge conté un nombre dominant d'expressions que reforcen la importància dels cereals, especialment del seu principal derivat: el pa.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 4

Si, malgrat les esmenes assenyalades fins aquí sobre la imprecisió paremiològica en recollir la dieta real, la imprecisió dietètica en ajustar-se a la variant gastronòmica catalana i les diverses imprecisions metodològiques, acceptem provisionalment i amb cautela els resultats de l'anàlisi estadística, tenim que la dietètica i la paremiologia estan correlacionades, és a dir, que mantenen un cert grau d'interdependència.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons