ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

paret intestinal

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0,889
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1923)
Freqüència: 8

Produïa la impressió que la nutrició de la paret intestinal havia estat molt compromesa a causa de les pinces.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1928)
Freqüència: 8

Aquestes recerques, integrades per deu experiments, han estat portades a terme, principalment, a fi de comprovar les variacions de la reserva alcalina i dels clorurs de la sang en l'oclusió, i també, per a determinar el paper que en les modificacions sanguínies juguen el nivell de l'oclusió i les alteracions de la paret intestinal.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1933)
Freqüència: 8

Exceptuant les rares circumstàncies en què la forma d'inoculació ha determinat alteracions orgàniques locals susceptibles de provocar la mort: abscessos voluminosos de la paret intestinal, per exemple, ruptura de la melsa, etc.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1934)
Freqüència: 8

Encara que compartim amb Cholopoff la idea que, fisiològicament, en la paret intestinal pot produir-se amoníac, acceptem que, amb independència d'aquest origen, existeix també normalment, i sobretot en determinats estats patològics com a la urèmia, una producció d'amoníac degut a la desintegració bacteriana en el tracte intestinal, com demostraren Folin, Denis i Parnas.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons