ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

perfum

nom masculí
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2004)
Freqüència: 6

Com a exemple de fabricació de productes quotidians podem citar la fàbrica de perfums de Renaud Germain, creada el 1847 en plena Rambla, i desplaçada després a Sants; o el laboratori de productes farmacèutics de Salvador Andreu i Grau, el popular doctor Andreu (Barcelona, 1841-1928); o el laboratori de Joaquim Alomar i Joan Uriach, a partir del 1872 al barri antic de Barcelona, i origen dels actuals laboratoris Uriach.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 6

El compost 5, de nom comercial georgywood, és un perfum descrit com una intensa olor de fusta neta. El podeu trobar, per exemple, a L’Air du Temps, de Nina Ricci.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 6

El compost 1 és l’ambrox, producte extret de l’ambre gris, una substància que es troba en els intestins dels catxalots i que, un cop descomposta per l’efecte del sol, l’aire i el mar, produeix un dels millors perfums coneguts. Avui en dia el comerç d’ambre gris està prohibit i l’ambrox s’obté sintèticament
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 6

El compost 7, de nom comercial hediona, és un producte d’hidrogenació del jasmonat de metil (extret del gessamí) i és un component present en molts perfums amb notes de gessamí com, per exemple, el CK1, de Calvin Klein.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons