ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

pericardi

nom masculí
Terminologicitat: 0,185
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 7

La instil·lació de solució isotònica de clorur potàssic en la superficie del cor és ineficaç en la tortuga, probablement perquè el pericardi ha perdut la capacitat absorbent, essent ja el cor proveit del seu sistema vascular propi.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 7

Comparant aquests limfàtics amb els del pericardi visceral es veu que encara que el calibre és gairebé igual, la disposició de les xarxes i dels col·lectors és sumament diferent.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 7

En efecte: les xarxes del pericardi visceral (molt fàcilment injectables), estan formades per una sèrie de conductets paral·lels units entre si per travessers curts, de manera que les malles tenen un aspecte quadrangular força regular; del centre d'aquestes malles surt un col·lector que corre extensament buscant el canal aurículo-ventricular o interventricular seguint després d'un trajecte tortuós la mateixa distribució de la corrent venosa.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1919)
Freqüència: 7

A l'autòpsia es comprova sempre gran hemorràgia que ompla la cavitat pleural o del pericardi i aparta els pulmons de la seva posició natural.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons