ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

plexe renal

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,92




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 10

Intentant la faradisació de la bufeta (com la distensió) en gossos als quals s'ha extirpat el plexe renal d'un costat , no es determina poliuria, oliguria, ni anuria en el ronyó enervat.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 10

També s'observa la secreció periòdica quan actúen diferents reflexes sobre el ronyó, principalment quan la arribada al plexe renal es fa pel camí de la medul·la espinal, com en certs casos d'excitacions de la superficie serosa de la bufeta després de l'extirpació del gangli mesentèric inferior.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 10

Es reuneixen formant el plexe renal i acompanyant els vasos del pedicle penetren en el ronyó.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 10

Indirectament per l'entremig del plexe solar rep el plexe renal rams procedents dels pneumogàstrics, i també de la bufeta, per l'entremig del gangli mesentèric inferior o del plexe del mateix nom (vésico-renal de Serés), rams aquests derrers que en part van als ganglis de la part més externa del plexe renal i en part directament a les rametes que acompanyen els vasos renals.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 10

Hi ha a la pelvis i als càlzers fibres nervioses formant plexe amb grans cèl·lules, comparables al nostre veure amb els elements descrits per Disselhorst i Dogiel a les parets de l'urèter , en relació amb el plexe renal.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons