A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
prostaciclinanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010) Freqüència: 1 En canvi, amb una dieta rica en àcids grassos de tipus omega-3, quan les cèl·lules són estimulades, s'allibera una menor proporció d'àcid araquidònic i una major quantitat d'àcid eicosapentaenoic, a partir dels quals la cicle-oxigenasa-2 (COX-2) dóna lloc a la formació d'una notable quantitat de prostaciclina de tipus PGI3 i d'una quantitat relativament més petita de prostaciclina PGI2, ambdós compostos antiagregants i vasodilatadors; d'altra banda, es disminueix la producció de tromboxà A2 (TxA2) i apareixen petites (gairebé nul·les) quantitats de tromboxà A3 (TxA3), vasoconstrictor i agregant plaquetari molt més feble que el tromboxà A2. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons