ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

reactiu

nom masculí
Terminologicitat: 1




Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 47

Aquesta mena de representacions, on passat un temps els reactius i els productes acaben assolint unes concentracions estacionàries, són utilitzades en molts llibres de química elemental per introduir i tractar l’equilibri químic.




Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 47

No hi ha res de dolent a introduir l’equació de Kc tal com fan els altres textos consultats, és a dir, considerant que és una expressió a la qual s’ajusten les concentracions experimentals (o, en el seu cas, les pressions parcials) de productes i reactius en les reaccions homogènies reversibles, un cop s’assoleix la situació d’equilibri químic (figures 1 i 2).




Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 47

Ben al contrari, si el quocient de reacció és més gran que la constant d’equilibri Kc, el sistema evoluciona cap a la formació de reactius.




Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 47

Un cop assolit l’equilibri químic, de naturalesa dinàmica, mentre la temperatura sigui constant, les concentracions de reactius i de productes es mantindran invariables en el temps sional de Kp i Kc és conseqüència del fet que, en l’expressió d’aquestes constants, la pressió parcial d’un gas o la concentració en l’equilibri (pi eq o ci eq) es refereix a la pressió o a la concentració de la substància en l’estat estàndard (pθ o cθ).




Educació Química - EduQ (2008)
Freqüència: 47

Si es fes així en el cas de l’exemple considerat anteriorment, atès que les pressions parcials dels reactius i dels productes en equilibri expressades en Pa són: Aquesta gran diferència és deguda a la circumstància que, si les pressions parcials dels gasos s’expressen en pascals, de fet s’estaria considerant de manera implícita que la pressió d’un gas en el seu estat estàndard seria 1 Pa.




Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 28

FIGURA 1. Evolució de la concentració del reactiu H2 i del producte H2O amb el temps, en unitats arbitràries.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 28

Com es veu, es treballa amb mescla de suports, però cada gra d’aquest suport només contindrà un producte (del qual sempre es coneixerà l’última font de diversitat acoblada) i sempre hi haurà hagut un reactiu per reactor (figura 2).




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 28

Una altra manera de resoldre un racèmic és per reacció amb un reactiu o catalitzador quiral, enantiomèricament pur, que consumeix un enantiòmer més ràpidament que l’altre.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 28

Tot i que s’han preparat molts compostos diferents mitjançant síntesis força més complexes, la seqüència bàsica de reacció consisteix a preparar l’epoxialcohol enriquit enantiomèricament mitjançant una epoxidació de Sharpless, obrir-lo regioselectivament amb un equivalent sintètic d’amoníac (un reactiu que es puguit convertir en un grup amino o en un grup amino protegit) i després oxidar el fragment de diol a àcid (figura 11).

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons