ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

residual

adjectiu
Terminologicitat: 0




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 44

Si els gasos són purs, hom pot treballar normalment sense purga (sortides inferiors d’H2 i O2 a la figura 3), tenint cura d’efectuar purgues periòdiques per tal d’eliminar possibles gasos inerts residuals que acompanyen els reactius en molt baixa concentració, però que amb el temps són capaços d’acumular-se als compartiments anòdic i catòdic.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 44

L’expressió de l’equació integrada és la següent:

N = N0e-?t

N0 representa el nombre d’àtoms radioactius que integraven la població en el moment considerat inicial i N representa el nombre residual d’àtoms radioactius després d’haver transcorregut el temps t.




Revista de la Societat Catalana de Química (2003)
Freqüència: 44

L’equació que permet calcular el temps transcorregut entre el moment que un material va abandonar el DBC i el present —això és el que s’anomena edat o data del material—, indica que l’aplicació de la datació per radiocarboni exigeix dos requisits experimentals: el coneixement del contingut específic actual o residual del 14C del material, DS, i el coneixement del contingut específic inicial de 14C D0, del material en el moment que va abandonar el compartiment del DBC d’on procedeix.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons