ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

risc

nom masculí
Terminologicitat: 0.307




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 38

Als àmbits anteriors, més recentment s’hi ha afegit l’estudi dels seus efectes biològics positius, en el marc d’una nutrició òptima, per les seves propietats antioxidants i la seva eventual contribució a disminuir el risc de certs càncers.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Per tant, més que en cap altre aliment, és necessari el fet d'establir un sistema de control del risc basat a donar un pes molt important a la prevenció.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Aquests plans consisteixen principalment a aplicar a l'aigua de consum humà l'anàlisi del risc i els punts de control crític que ja s'apliquen als aliments en general.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

El sistema consisteix a identificar els perills, a valorar l'exposició i a avaluar el risc tant microbiològic com químic.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Aquest sistema ha de conèixer tots els escenaris en els quals es pugui produir la contaminació i ha de disposar de barreres efectives per eliminar el risc en origen.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Com que la ingesta d'AGS per part de la població és elevada i a causa de la seva implicació en el risc cardiovascular, s'aconsella el fet de disminuir-ne el consum.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Les dades disponibles mostren que, tot i que no és necessari el fet de disminuir el consum actual d'AE, no sembla prudent el fet de promoure'n un augment notable del consum per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i pel fet que no existeixen dades suficients sobre els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

L'AE i el risc cardiovascular No existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular, com ara els factors hemostàtics, la trombosi, l'oxidació o la inflamació [11, 26-29].




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 38

Malgrat que la ingesta actual d'AE no sembla que exerceixi efectes negatius sobre la salut i tenint en compte que l'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat, no sembla prudent el fet de promoure un augment notable del consum d'AE per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i perquè no existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons