ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

risc cardiovascular

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0.612




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

Com que la ingesta d'AGS per part de la població és elevada i a causa de la seva implicació en el risc cardiovascular, s'aconsella el fet de disminuir-ne el consum.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

Les dades disponibles mostren que, tot i que no és necessari el fet de disminuir el consum actual d'AE, no sembla prudent el fet de promoure'n un augment notable del consum per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i pel fet que no existeixen dades suficients sobre els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

L'AE i el risc cardiovascular No existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular, com ara els factors hemostàtics, la trombosi, l'oxidació o la inflamació [11, 26-29].




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 6

Malgrat que la ingesta actual d'AE no sembla que exerceixi efectes negatius sobre la salut i tenint en compte que l'AE és un ferm candidat a substituir els AGT en molts dels aliments processats disponibles actualment al mercat, no sembla prudent el fet de promoure un augment notable del consum d'AE per part de la població, a causa de la seva potencial implicació en la diabetis i perquè no existeixen dades suficients per dilucidar els efectes que pot exercir una ingesta elevada d'AE sobre certs marcadors del risc cardiovascular.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 6

D'altra banda, l'Estudi de Prevenció amb Dieta Mediterrània (PREDIMED), que estudia el paper protector d'una dieta de patró mediterrani en pacients amb alt risc cardiovascular, realitzat entre set mil pacients de setze centres repartits per tot Espanya, inclou les fruites i hortalisses com a elements clau d'adherència a la dieta.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons