ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

sal de potassi

sintagma nominal femení
Terminologicitat: 0,922
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 42

Bouchard confirma els resultats obtinguts per Feltz i Ritter, però nega que les sals de potassi siguin els únics elements responsables dels trastorns observats; i, després d'una sèrie d'investigacions en conills sobre toxicitat de l'orina, observa que aquesta toxicitat ve disminuïda en la urèmia per retenció orinosa en la sang i es llança impetuosament a cercar set substàncies que, segons ell, serien les responsables de la intoxicació urèmica.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 42

Feltz i Ritter creien que la bradicàrdia, així com els altres símptomes de la intoxicació urèmica, eren deguts a l'acció de les sals de potassi.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1925)
Freqüència: 42

L'emmagatzemament en la sang de sals de K procedents de la intensa descomposició de les albúmines (plasmolisi) dels teixits, podria tenir una acció directa sobre el miocardi; però la dosi paralitzant, segons Meyer i Gottlieb, és a la concentració de 0,08 gr. per 100 en la sang, i ens sembla dubtós que, amb tot i admetre una intensa destrucció cel·lular durant les hores que dura la supressió de la funció renal, la quantitat de sals de potassi assoleixi les proporcions esmentades.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons