ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

seleni

nom masculí
Terminologicitat: 0.931
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 8

Els nous pans no solament són més saborosos, sinó que contenen un alt percentatge d'ingredients constituents, com ara el seleni i el beta-carotè, que és transformat en vitamina A pel cos humà i que reforça el sistema immunològic.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 8

A més, el Kamut® té un contingut de seleni extremament alt, amb un efecte positiu per al sistema immunitari.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 8

d) Minerals com el potassi, el magnesi, el zenc, el ferro i el seleni (taules 7 i 8) són presents en grans quantitats a la carn.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 8

Contenen minerals com potassi, magnesi i en menor quantitat fòsfor, iode, crom, seleni, ferro i calci.
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 8

Val a dir que aquests sistemes enzimàtics necessiten diversos minerals (cofactors metàl·lics) per funcionar correctament: seleni, magnesi, coure, manganès i zinc, principalment.
Revista de la Societat Catalana de Química (2006)
Freqüència: 2

Més a prop en el temps apareix un curiós invent d’Alexander Graham Bell, el fotòfon, consistent en un mirall que reflecteix la llum solar, muntat sobre un suport que vibra amb la veu, de manera que la llum reflectida és rebuda per un mirall parabòlic i concentrada sobre una cèl·lula de seleni que tradueix el senyal en so a un receptor telefònic.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989)
Freqüència: 5

Soc., 1875, 1932), basat en l'oxidac16 de lacetona per 1'6xid de seleni , bullint en refrigerant de reflux durant quatre hores destilant 1'exces d'acetona, deshidratant el residu amb titer i sulfat sodic calcinat i destillant per dues vegades al buid, recollint la porci6 que passa entre 51-52,5°, i hem intentat comprovar-lo.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1989)
Freqüència: 5

d'oxid de seleni i 50o gr.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1992)
Freqüència: 5

D'aquests cinquanta, hom n'ha escollit, perquè la Divisió de Quimioprevenció de l'NCI els assagés clínicament, el ß-carotè, l'àcid ascòrbic, Ia vitamina E, el calci, el retinol, I'àcid 13-cis-retinoic i el seleni, entre els productes naturals i el 4HPR (un derivat de la retinamida), com a sintètic.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2007)
Freqüència: 5

Aquesta s'incorpora a les proteïnes en lloc de l'aminoàcid natural i el seleni, un àtom que dispersarà els fotons anòmalament, serà útil per resoldre l'estructura.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (2008)
Freqüència: 5

Respecte als oòcits de cabres adultes, amb embrions cultivats en un ambient aeròbic, Katska-Ksiazkiewicz et al. (2004) han obtingut una producció de blastocists del 37 % en cocultivar els embrions en medi B2 amb CEO de femelles no sincronitzades i Pawshe et al. (1996) un 40 % de blastocists utilitzant medi TCM199 amb CEO, insulina, transferrina, seleni i EGF.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons