ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

sembra

nom femení
Terminologicitat: 0,691
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 61

b) La llarga incubació (d'anys) fa impossible en la majoría de casos precisar les condicions locals de receptivitat; si efectivament n'hi ha prou amb una sembra en una senzilla ferida o si efectivament és necessari que existeixin previes condicions de linfangitis, de dermitis, de retràs circulatori, com en gran nombre de casos se pot creure, és qüestió que s'ha de precisar; a favor d'aquest últim parer m'inclino i penso tractar tan interessant qüestió en una comunicació apart que tinc ja preparada.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1916)
Freqüència: 61

Podem suposar aquest augment de virulencia necessari per obtenir la sembra parasitaria fructífera en les següents circumstancies: [...]
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 61

Té una lesió vella al vértix dret, versemblantment, ara poc activa, i una sembra miliar per tot el pulmó esquer, causa, molt probable, del seu estat actual.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1921)
Freqüència: 61

Aquesta tinya pot amb facilitat cultivar-se pura en un medi comú, per sembra d'un escudet o un pel fàvic i ressembrar-se després infinites voltes, sortint la sembra, generalment, cada cop més pura i més exuberant, no essent en tots els casos indispensables grans precaucions d'asèpsia i si tan sols les més elementals.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 61

El primer assaig fracassà per obstrucció, i es desistí de tota idea de rentat per a acceptar la d'injecció en la cavitat del líquid antisèptic i aspiració al cap de tres minuts, seguit de la secció de l'intestí i sembra del contingut i frotis de la mucosa.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1924)
Freqüència: 61

El mateix assaig practicat en el budell prim va donar un resultat negatiu, tant per als anaerobis com en la sembra d'agar.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons