ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

teixit epitelial

sintagma nominal masculí
Terminologicitat: 0,957
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 5

L'objecte del present treball ha sigut investigar si el teixit epitelial que conté el pulmó sà se modifica pel col·lapse i, si ho fa, quan se comencen a presentar aquestes modificacions.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 5

Veiem, doncs, que el teixit epitelial que conté el pulmó no resta indiferent davant del col·lapse, sinó que reacciona, reproduint-se.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 5

En el primer cas (adenoma) tenim una reproducció de teixit epitelial típic, una alteració de nombre o quantitat; en el segón (carcinoma, epitelioma) persisteix aquesta alteració, mes va acompanyada d'una distribució atípica dels elements, d'un canvi de relacions topogràfiques dels mateixos, i per això obeint a la sensibilitat suma que enfront d'aqueixos canvis a la cèl·lula epitelial caracterisa, es produiràn necessariament alteracions en els caràcters fisioanatòmics dels elements més intensament influits pels trastorns de veinat.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1915)
Freqüència: 5

Allavors és el teixit epitelial que prepondera; l'un cordó es toca amb l'altre i les proliferacions avencen i envaeixen tota l'espessor de l'orgue ràpidament.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1970)
Freqüència: 5

Aquest és el punt que creu més interessant de fer destacar de cara a l'estudi de possibles reaccions immunològiques suscitades en el teixit epitelial metaplasiat.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons