ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

urea

nom femení
Terminologicitat: 0
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 4

El resultat fou la detecció a la fase líquida condensada d’una gran diversitat de substàncies orgàniques entre les que cal remarcar, per la seua abundància, els aminoàcids (amb bons rendiments de glicina i alanina), els hidroxiàcids, àcids alifàtics de cadena curta i urea.
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 4

El cianoacetilè reacciona amb el cianat (que pot derivar-se tant del cianogen com de la urea, ambdós fàcilment produïbles en condicions abiòtiques) per a donar la citosina, que per desaminació produeix uracil.
Revista de la Societat Catalana de Química (2000)
Freqüència: 4

Recentment, Miller ha mostrat que la citosina i l’uracil es poden derivar més fàcilment del cianoacetaldehid (producte de la hidratació del cianoacetilè) i la urea.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 134

La orina de cada dia era recollida amb gran cura i en ella fèiem els següents anàlisis: N total (Kjeldahl); urea (ureòmetre de Hüfner); NH3 (Folin); creatinina (Folin amb el colorímetre Autenrieth-Koenigsberger), a. úric (Hopkins); S total i SO4 H2.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1913)
Freqüència: 134

Aquests malalts no soporten la fadiga tal com la soporten els sans: l'eliminació de la creatinina, la relació de l'amoníac amb el N total i l'urea resten en els sans dins els límits normals fins quan el treball és més exagerat que en els nostres malalts.
Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1917)
Freqüència: 134

Invalida en part aquesta manera de veure l'analogia amb el que observaren en malalts seus do poliúria nerviosa Strubell i Meyer, d'innegables intervencions de l'epiteli demostrades per la desproporció en les quantitats dels productes més senzills dissolts a l'orina, els clorurs i la urea, en poca concentració els primers i forta la de la urea.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons