ExtractCIT

a la revista

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

vitamina

nom femení
Terminologicitat: 0.986




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 33

Els nous pans no solament són més saborosos, sinó que contenen un alt percentatge d'ingredients constituents, com ara el seleni i el beta-carotè, que és transformat en vitamina A pel cos humà i que reforça el sistema immunològic.




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2010)
Freqüència: 33

e) El contingut en vitamina B és molt elevat i cobreix una gran part del consum diari recomanat (taules 7 i 8).




TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011)
Freqüència: 21

Referent a la vitamina e o a-tocoferol, aquesta és coneguda pel seu gran poder antioxidant, ja que neutralitza l'acció degenerativa dels radicals lliures i prevé l'oxidació cel·lular.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 12

La catàlisi participa també en la síntesi de determinades vitamines, o d’antiinflamatoris, i en l’obtenció de greixos vegetals com la margarina.




Revista de la Societat Catalana de Química (2002)
Freqüència: 12

Moltes vitamines són molècules precursores dels coenzims, com per exemple la B12, la D6, etc.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

En realitat existeixen dues possibilitats: o bé és la vitamina una part integrant de l'estructura cel·lular, o bé és, en certa manera, afegida o empeltada a la cèl·lula com una inclusió, i en aquest cas actua d'una manera semblant a la dels catalitzadors inorgànics; sense que amb aquesta comparació es vulgui prejutjar res de la seva manera d'actuar.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

També són necessaris nous experiments per a saber si aquestes conseqüències de la nutrició avitaminòsica són degudes a la manca d'una influència directa de la vitamina sobre cada cèl·lula aïllada, o bé de la influència de la vitamina sobre determinats òrgans, per exemple glàndules de secreció interna.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

La calç retinguda en el quart període (vitamina i plus de calci) no és tornada a perdre en el llarg període cinquè, car tan sols el balanç s'acosta aquí de seguida al dels valors més petits dels períodes 1, 2 i 3.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

Més tard, però, rep el gos, en el tercer període, junt amb l'alimentació, la vitamina de l'escorxa de l'arròs, sense cap plus de calci.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

En mon treball Recerques experimentals sobre la influència de les vitaminesen la digestió i el metabolisme, i teoria de la funció vitamínica, he precisat l'acció de les vitamines, que consisteix en capacitar les cèl·lules de l'organisme per a la normal assimilació de l'aliment.




Treballs de la Societat Catalana de Biologia (1922)
Freqüència: 279

Deixo en l'aire si les vitamines obren directament o indirectament, augmentant l'assimilació o disminuint la desassimilació.

 

IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal

2022

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons