A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
xocolatanom femení |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 5 La xocolata, pels seus efectes lleugerament estimulants (conté teobromina, similar a la cafeïna però menys estimulant) i, també, per l'agradable recompensa gustativa que proporciona, por arribar a determinar un consum compulsiu i generar conductes pseudoaddictives, sobretot en les dones en període premenstrual. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 5 Segurament que l'afició, més que l'addicció, a la xocolata es degui al plaer que proporciona el seu consum, que fins i tot sembla que ens provoca l'alliberament d'endorfines (substàncies «calmants» pròpies del nostre organisme), a part que les seves calories ens fan passar la sensació de gana o de decaïment. |
TECA - Tecnologia i Ciència dels Aliments (2011) Freqüència: 5 Sembla que, en definitiva, el desig de consumir xocolata no respon a una necessitat fisiològica, sinó que el plaer que ens aporta és l'única dependència psicològica que determina. |
Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme 47. 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. informacio@iec.cat - Informació legal
2022
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons