Número 203
Novembre 2015
ISSN 2013-4630
Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Historical Analysis of the Catalan Identity
Flocel Sabaté (ed.)

 

L’editorial Peter Lang – International Academic Publishers ha publicat en anglès el llibre Anàlisi històrica de la identitat catalana , editat en català per l’IEC. L’obra és el resultat d’un projecte de recerca internacional de l’European Science Foundation sobre la pervivència de les regions històriques a Europa. En el marc d’aquest projecte, un equip de reconeguts historiadors catalans dirigit per Flocel Sabaté ha revisat l’explicació tradicional sobre les arrels històriques de la identitat catalana i proposa una explicació més social i econòmica sobre l’origen i la pervivència del país amb una identitat pròpia.

L’obra planteja com la confluència de trets socioeconòmics i culturals —començant per la llengua— compartits pels habitants d’un territori progressivament cohesionat, la percepció externa d’aquesta singularitat i el desenvolupament d’institucions pròpies perfilen, des de l’edat mitjana, les característiques d’una identitat catalana que ha evolucionat i perviscut fins als nostres dies.

La publicació de la versió anglesa del llibre, en què ha col·laborat el Departament de la Presidència de la Generalitat, projecta internacionalment aquesta obra, que analitza la identitat catalana en relació amb l’evolució d’altres regions europees que, com recull l’estudi, «han evolucionat sota sorts històriques ben diverses, per bé que en totes s’ha mantingut una consciència d’identitat territorial».

 

 

Piula aquesta notícia Facebook mail


Novetats bibliogràfiques

 
Contributions to Science Vol. 10 Núm. 2 - Institut d'Estudis Catalans
 
 
Comunicació. Revista de Recerca i Anàlisi - Societat Catalana de Comunicació
 
 
Historical Analysis of the Catalan Identity - Flocel Sabaté (ed.)
 
 

Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa