Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «acroioga»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

acroioga m.

Anem a la sessió d'*acroioga*, organitzada pel màxim responsable del congrés, Pau Castellsagué.

Diari ARA - 7/7/2012

acroioga m.

Però no és només això, l'*acroioga* combina la saviesa del ioga, l'energia dinàmica de l'acrobàcia i el massatge tailandès, ja que junts formen la base d'una pràctica que cultiva la confiança, l'alegria i la comunitat.

La Vanguardia - 29/5/2014

acroioga m.

Només cal veure l'èxit que han tingut les seves dues impactants fotografies amb Vanesa Lorenzo a la seva casa d'Eivissa fent ioga (o més ben dit, *acroioga*) de la manera més acrobàtica possible.

El Periódico (català) - 29/7/2014

acroioga m.

Però Puyol va decidir continuar de vacances a Eivissa, des d’on aquest estiu ens ha servit un seguit de fotografies seves, estirat a terra, fent posturetes d’*acroioga* amb la seva dona.

Diari ARA - 19/8/2014

acroioga m.

I també va a l’alça la mescla de concentració i adrenalina que proporcionen activitats com ara l’*acroioga* (suma d’acrobàcia i ioga), el sup ioga (sobre una planxa de surf), dharma wheel (complica les asanes amb una roda: un invent de Dov Vargas que avia

La Vanguardia - 10/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa