Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «actoral»

Cerca el terme al Termcat

1 de 6 de 6 termes 

actoral adj.

De Das Gestell cal destacar la fabulosa energia del grup *actoral* i un equilibri notable en tot el conjunt.

Avui - 13/6/2011

actoral adj.

Podríem dir que per formació i per vocació, la força dels seus espectacles radica en el treball *actoral*, a partir del qual creen tot el submón de personatges extirpats de lo quotidià.

Antic Teatre - 1/7/2011

actoral adj.

Perquè més que un gest polític, més que un recurs *actoral*, més que cap altra cosa, la seva actuació desbordava esperit i aire torero.

El Periódico (català) - 23/7/2011

actoral adj.

L'eix principal del treball *actoral* ha estat, segons explica Villegas, entendre el text, que caminava sol, i dir-lo ben dit, perquè per si mateix ja és molt emocionant.

Time Out Barcelona - 30/9/2011

actoral adj.

La llista seria llarguíssima, amb noms tan populars de totes les latituds, de Tom Hanks a Karra Elejalde, de Johnny Depp a Valeria Bruni Tedeschi, de Robert de Niro a Mel Gibson... per no parlar d'aquells que han excel·lit tant en la faceta autoral com en l'*actoral*: Charles Chaplin, Clint Eastwood o Takeshi Kitano.

La Vanguardia - 15/8/2014

actoral adj.

Jo en tinc referents musicals, cinematogràfics i *actorals*.

Avui - 8/2/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa