Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «actualitzable»

Cerca el terme al Termcat

1 de 2 de 2 termes 

actualitzable adj.

S'esperava que Microsoft anunciés nous mòbils de gamma alta, però en la seva conferència va preferir desvelar un terminal de gamma mitjana, el Lumia 640, que arriba en dues mides i que serà *actualitzable* a Windows 10.

El Periódico (català) - 3/3/2015

actualitzable adj.

Ho denuncia un estudi elaborat per l'Observatori Dona Empresa Economia (ODEE) i la Cambra de Comerç de Barcelona, que es va presentar ahir i que inclou un índex *actualitzable* any a any, per donar una visió global i comparativa per gènere a Catalunya a p

Avui - 3/3/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa