Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «cabildo»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

cabildo m.

Diputacions i *cabildos* sense cap tipus de coordinació, que sumen cinc vegades més funcionaris que l’any 1975, cobren un 36% més que la resta dels treballadors, i l’única funció dels quals és ser els cobradors del frac.

Diari de Vilanova - 27/1/2012

cabildo m.

Quan Soria era president del *cabildo* de Gran Canària, aquesta institució va autoritzar una ampliació del complex hoteler de Lyng.

El triangle - 31/5/2013

cabildo m.

I de l'altra, és molt crític amb la regulació que fa el text del cost estàndard, a l'entendre que resulta insuficient i s'ha de completar, ja que el cost mencionat determinarà que els ajuntaments que no ho compleixin perdran les competències sobre els seu

El Periódico (català) - 3/7/2013

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa