Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «calador»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

calador m.

El Partit del Congrés tradicionalment ha tingut el *calador* de vots a les zones rurals i més tradicionals on, combinant les promeses d'ajudes socials i subsidis amb el record de la lluita per la independència, aconseguia els millors resultats.

Presència - 19/5/2013

calador m.

Tània Sánchez ha abandonat les files d'IU i encara no té definit el seu propi projecte polític, però compta amb un aliat inesperat en la seva batalla per aconseguir la presidència de la Comunitat de Madrid: la inestabilitat en les files socialistes, que p

El Periódico (català) - 19/2/2015

calador m.

Com ha assenyalat alguna vegada el diputat socialista Odón Elorza, el món de Batasuna s'ha trobat sense desitjar-ho amb un «Mandela blanc», capaç d'aglutinar vots molt més enllà dels *caladors* habituals.

El Periódico (català) - 1/3/2016

calador m.

Catalunya ha estat tradicionalment un gran *calador* de vots per als socialistes, però des del 2008, quan el PSC va obtenir 25 diputats, fins al 20 de desembre passat, quan es va quedar amb vuit escons, ha perdut un milió de vots.

La Vanguardia - 9/5/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa