Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «calat»

Cerca el terme al Termcat

1 de 4 de 4 termes 

calat m.

Ha sabut treure el millor de Binoche en una història d'argument senzilla, però de gran *calat* emocional.

Avui - 24/5/2010

calat m.

Des que ha començat el mandat s'han fet efectius pocs projectes de gran *calat*.

El Periódico (català) - 1/7/2013

calat m.

Fotos de *calat* històric, realitzades per Francesc Fàbregas i Pere Riera (arquitecte que, amb Dani Freixes, va dissenyar l’espai del festival als anys 70), i imatges de l’última edició a càrrec del mateix Fàbregas, així com de Xavier Mercadé, Enric Lucen

El Periódico (català) - 16/6/2015

calatrava m.

Les explicacions que ha donat Matas al jutge relatives a seu propòsit de dotar Palma amb un *calatrava* no han estat suficients per evitar la imposició d'una fiança [...].

El Periódico (català) - 3/3/2011

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa