Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «caler»

Cerca el terme al Termcat

1 de 14 de 14 termes 

caler m.

La gran injecció de diners en fases més avançades creixerà en els pròxims anys, gràcies als *calers* del Fond-ICO, un fons que ha prestat diners a venture capital professionals amb la condició que inverteixin en start-ups espanyoles.

Diari ARA - 1/3/2015

caler m.

Però també sembla més que probable que el cap de Microsoft tingui veu i vot per decidir en què es gastaran a partir d’ara els *calers* a LinkedIn.

Diari ARA - 19/6/2016

caler m.

Però ara també sembla més que probable que el cap de Microsoft tingui veu i vot per decidir en què es gastaran a partir d'ara els *calers* a LinkedIn.

El Periódico (català) - 28/12/2016

caleram m.

Que li pregunti al Botín i a tota aquesta caterva de bèsties on dimonis amaguen tot el *caleram* fruit de l'espoli sistemàtic i despietat.

Avui - 5/2/2010

calero m.

A la represa, els *caleros* van avançar-se amb un gol de Robert, amb un llançament exterior que va sorpendre.

Mes Ebre - 25/3/2013

calero m.

Gerard Zaragoza ha fitxat amb el Torpedo Kutaisi I el *calero* Alex Gómez, al Kitchee Alex Gómez, tècnic de l’Ametlla, que ja porta unes temporades al futbol base del Barça, en aquesta al a l’aleví C, sent campió, ha fitxat amb el Kitchee de Hong Kong, eq

Mes Ebre - 5/6/2013

caleró m.

Amb aquests *calerons* potser finançarem l'atemptat d'Al-Qaeda a l'ambaixada nord-americana de Jakarta.

Avui - 1/1/2010

caleró m.

Molta cara dura té aquest camperol de La Rivera, un separatista dins les Terres de l'Ebre que troba que és massa gran el territori i encara el vol esmicolar més, no té altra manera de fer-se sentir que dien chorrades, deu cobrar *calerons* des de Reus per

Avui - 9/1/2010

caleró m.

És a dir, que encara que vostè tingui pànic a volar i s’amagui sota el llit cada cop que sent una turbina, potser haurà d’aportar, a través dels pressupostos de l’Estat, prous *calerons* per pagar-se un viatge en primera a les Fiji.

Avui - 25/4/2010

caleró m.

Encara que defenseu la teoria que a partir d'ara si s'ingressen uns bons *calerons* s'encertarà amb els fitxatges, no veneu.

Avui - 17/1/2011

caleró m.

Per això, molts dels que opten per sortir de la sanitat pública i posar-se en mans de l'atenció privada, acaben tornant a la cleda quan es tracta d'estalviar-se uns *calerons* a la farmàcia.

Diari ARA - 23/8/2011

caleró m.

Que l'àvid Montoro compti quants *calerons* perd l'hisenda espanyola amb el 'príncep' d'Astúries vivint a la quinta forca.

Diari ARA - 13/2/2015

caleró m.

És més fàcil queixar-se de la mala administració i mirar d'estalviar-se uns *calerons*.

Presència - 15/2/2015

caleró m.

O sigui, no anava directament a l'artista per estalviar-se uns *calerons*.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa