Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «coulant»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

coulant m.

Alguns dels plats més adorats per pels seus clients més fidels són el fals ravioli de gamba de Tarragona amb allada; la crema de foie amb cítrics i gingebre; el *coulant* de pop, patata, ou i botifarra, i la ventresca de tonyina amb ceba, tomàquet, format

El Periódico (català) - 26/11/2010

coulant m.

El seu autor, Albert Balaguer, explicava que la principal dificultat era despatxar-la acabada de fer i haver-li donat la consistència justa perquè la patata no atipés i el cabrales i la xistorra de l'interior fluïssin com un *coulant*.

El Periódico (català) - 3/6/2011

coulant m.

Michel Bras, per exemple, va fer un *coulant* de carbasses.

Avui - 3/11/2014

coulant m.

Avui fa quatre anys va néixer el Martí, un nen enganxat a la xocolata però capaç de donar-me l’últim tros de *coulant* si l’hi demano…

Diari ARA - 4/11/2014

coulant m.

Tant el *coulant*, com la crep de Nutella o la de Grand Marnier són casolanes.

La Vanguardia - 22/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa