Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «deal»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

deal m.

Que els de News of the World hagin muntat aquest charade per aconseguir l’evidència necessària per exposar a la Fergie em fa pensar que no deu haver estat el primer cop que ella fa aquest tipus de *deal*.

Avui - 25/5/2010

deal m.

Una ocasió fantàstica per lluir-se i fer negoci, que és del que es tracta: més empresa que glamur, més *deals* que tonteria.

Diari ARA - 13/9/2013

dealer m.

Unes pràctiques al departament d'impressionisme i art modern de la casa de subhastes Sotheby's i fer d'assistenta d'un *dealer* suís van marcar definitivament el seu interès pel mercat de l'art.

Avui - 3/2/2012

dealer m.

Està basada en una novel·la de Thomas Pynchon, una història de *dealers* i polis plena de drogues, situada a Los Angeles, als anys 70.

Time Out Barcelona - 25/12/2014

dealer m. i f.

David Castillo ha pogut comprovar que moltes vegades els *dealers* trucaven la droga i el que els jonquis es ficaven a les venes era... guix.

La Vanguardia - 8/6/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa