Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «deconstruir»

Cerca el terme al Termcat

1 de 5 de 5 termes 

deconstruir v. tr

No hi haurà, doncs, una línia narrativa o una història i sí que hi haurà una narrativa *deconstruïda* on els principals actors el cos, el so i el llenguatge.

Antic Teatre - 1/7/2011

deconstruir v. tr

La secció Paisatge dels media és plena d’instal·lacions que investiguen el flux d’informació i *deconstrueix* els formats i els missatges dels mitjans.

El Periódico (català) - 22/11/2011

deconstruir v. tr

El que li agrada més a Marton és *deconstruir* els clàssics del cànon musical operístic.

Butxaca. L'agenda cultural de Barcelona - 1/7/2012

deconstruir v. tr

Sembla que la necessitat de forjar una hipermajoria que doni suport al procés s'hagi de pagar al cost de *deconstruir* els elements d'identitat.

El Punt - 8/4/2015

deconstruir v. tr

També és des del 2009 que comença a cultivar uns dibuixos que ell anomena ‘Revelacions Automàtiques’, expandint-los en múltiples derivacions com la pintura mural, l’animació *deconstruïda* o la performance ritual.

Catalunya - 1/1/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa