Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «e-book»

Cerca el terme al Termcat

1 de 14 de 14 termes 

e-book m.

Delinqüències amb l'*e-book*.

Avui - 5/2/2010

e-book m.

La possibilitat de descarregar directament els llibres de la llibreria del lector, via wifi o telefonia 3G, per optar per la descàrrega des del PC i el traspàs de l'*e-book* al lector per cable.

El Periódico (català) - 2/10/2010

e-book m.

Quin *e-book* m'he de comprar?

Diari ARA - 27/2/2011

e-book m.

L’autor va llançar a terra un exemplar de Llibertat per provar l’avantatge del llibre de paper sobre l'*e-book*

La Vanguardia - 1/2/2012

e-book m.

A més, com que l'empresa té la seu a Luxemburg, pot aplicar als *e-books* un IVA del 3% i no del 18% com han d'aplicar les empreses espanyoles.

Diari ARA - 13/6/2012

e-book m.

Detectius d'*e-books*.

El Periódico (català) - 3/7/2012

e-book m.

La insòlita aventura quedà descrita en el llibre Mallorca a paso de camello (1965, amb textos de Vidal i il·lustracions de Gustavo), que s'ha editat en un *e-book* que s'entregarà amb el DVD, el qual es podrà comprar a partir de demà a Xocolat.

Diari de Balears - 29/1/2013

e-book m.

Ara, a més a més, dóna cursos on line i presencials en pobles i a casa seva, és autora de diversos *e-books* sobre cuina i investiga en el món dels sucs i begudes vegetals.

El Periódico (català) - 23/8/2014

e-book m.

La primera de les actuacions conjuntes entre El Bulli Foundation i The Walt Disney Company Spain&Portugal pren la forma d'un llibre amb quaranta receptes, trucs i consells i que estarà disponible en paper i en *e-book*.

La Vanguardia - 29/5/2015

e-book m.

Avui, l'afany d'aquesta cosidora-des dels 11 anys- se centra en les seves lectures en *e-book*, estar al dia de l'actualitat amb l'smartphone i seguir a Twitter gent que admira, com sor Lucía Caram.

El Periódico (català) - 23/1/2016

e-book m.

Per molt que hagi millorat la compra online de llibres electrònics, la mística de la compra analògica en una llibreria tradicional plena de llibres no té cap comparació amb la transacció d’entrar en una web, mirar una foto i fer uns quants clics abans de

Diari ARA - 17/4/2016

e-book m.

L'*e-book* ofereix grans avantatges i conté sens dubte una part important de la promesa de lectura en el futur, però el llibre en paper conserva el costum, la comoditat, el tacte, el caràcter d'objecte i l'autosuficiència.

La Vanguardia - 6/8/2016

e-book m.

Perdonin per la reiteració del mot, però és que ens estem ficant en el paper, i al paper (o a l'*e-book*) ja va resultant difícil trobar lectures on paraules com 'cardar' no ens assaltin cada dues pàgines.

La Vanguardia - 17/12/2016

e-book m.

Els materials d'un *e-book* són tots plegats materials no renovables (metalls, plàstics, vidres tractats...) que deixaran una empremta profunda al nostre planeta, en forma de paisatges arrasats per la mineria i runam tòxic, ja que la metal·lúrgia no és pr

La Vanguardia - 23/12/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa